Wet Werk en Zekerheid en Voetbal

Als ik de media mag geloven is de amateur voetbalwereld in rep en roer; er hangen donkere wolken boven de hoofden van de penningmeesters, die in veel gevallen nu al moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

De voetbalwereld blijkt een onderdeel van de gewone wereld en moet meegaan doen aan de nieuwe wetgeving. Wetgeving die blijkbaar nodig is om de arbeidsverhoudingen de 21 ste eeuw in te loodsen. De tweede Kamer heeft zich uitgesproken en de voordelen voor ons allen zijn blijkbaar van dien aard dat vooral de heer Pechtold staat te juichen. Toch hoor je vooral van de zijde vakbond wat kritiek maar ook die hebben aan tafel gezeten waar deze nieuwe wetgeving vorm heeft gekregen. Er is m.i onvoldoende over nagedacht. In een pluriforme wereld is generieke wetgeving niet altijd een goed uitgangspunt.

Nu moet ook de voetbalwereld mee doen en die heeft ook kritiek. In voorkomende gevallen willen zij namelijk geen deel uit maken van de samenleving zoals in dit geval. In een ander geval, bijvoorbeeld het geweld op en rond de velden, dan is het geen voetbalprobleem, dan is het een maatschappelijk gegeven. Hoe dan ook de wetgever meet met twee maten. Bij de profs is het geregeld bij de amateurs nog (lang) niet.

Ik ken de situatie bij Excelsior Maassluis niet. Ik heb geen benul van contracten, vergoedingen en de (smart) afspraken die hierin zijn opgenomen. Ik lees in de media over contracten van 9 maanden,  in de zomer wordt er immers niet gevoetbald. Maar dat roept ook vragen op! Is bijvoorbeeld de held van Jelle van Leeuwen drie maanden per jaar werkloos? Moeten spelers zich in de zomermaanden  melden bij het UWV? Is er sollicitatieplicht en wat  is passende arbeid in deze? Kun je je bij het UWV melden via het internet want het UWV zal geen bijkantoor hebben op bijvoorbeeld Ibiza of Curaçao.

Wat te doen met transitievergoedingen van spelers die langdurig bij ons verblijven? Wordt Excelsior nu “gestraft” doordat wij het streven hebben met 75% eigen jongens te presteren en deze langjarig aan ons te binden? Moeten wij nog wel contracten aanbieden aan spelers of trainers?

Ik heb geen antwoorden. Ik ben alles behalve een kenner van het arbeidsrecht. Ik lees vandaag gewoon iets in het Algemeen Dagblad en op de site van voetbal op zaterdag.

De voetbalwereld is wat arbeid betreft toch een gans andere dan de gewone arbeidsmarkt. In het gewone leven is ervaring belangrijk, dat bouw je op en neem je mee naar eventuele nieuwe banen. Bij voetbal is er een verschil tussen ervaring en het fysieke vermogen om deze ervaring nog in de praktijk te brengen. Ooit merk je dat “je het niet meer kan bijhouden” Dat is een sein om lager te gaan spelen of tussen de andere oud spelers met veel ervaring plaats te nemen op de tribune. Dat is een natuurwet daar kan geen andere wet verandering in brengen.

Ik vermoed dat wij op korte termijn slechts ZZP-ers op het veld zien staan met de  tijdelijke opdracht om Excelsior Maassluis naar de tweede divisie te brengen in de toekomst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *