Vragen van collegae over Excelsior Maassluis

Het is donderdag 4 juni en ik ben net van de schrik bekomen. Waarvan schrik je op zo’n mooie zomerse dag? Mijn AOW leeftijd gaat weer met drie maanden omhoog! Ik keek al zo uit naar de vrije tijd waarin ik doelpalen kan gaan verven bij Excelsior. “Heb je het dan niet naar je zin op de werk”, zult u zich misschien afvragen. Ach, na zoveel jaar Rijkswaterstaat heb ik het wel gezien. Dat wil zeggen qua werkzaamheden dan toch. Sommige van de collega’s ga ik natuurlijk wel missen. Vooral de kritische collega’s die mij bestoken met allerlei vragen over het Maassluise. Vooral op maandag gaan die vragen over mijn voetbalclupje, ze volgen dat via de media op de voet. Ik heb zelfs een collega die woont in de buurt van Hoek op Zeeuws Vlaanderen, die heeft er vier keer per week wat voor over om van mijn aanwezigheid te kunnen genieten. Sommige vragen zijn relevant en sommige wat minder maar altijd sta ik de mannen m/v om mij heen vriendelijk te woord.

De vraag die ik vandaag voorgeschoteld kreeg betrof Excelsior Maassluis. “Organiseert Excelsior weleens toernooien?” Nu kwam de vraag van een op voetbalgebied totale ignorabele waardoor ik op het verkeerde been werd gezet. Op de werkvloer overigens niet zo erg als op het voetbalveld. “Natuurlijk”antwoordde ik. Al snel kwam de aap uit de mouw, het ging mijn collega om de wijze waarop deze toernooien verkregen worden. Ik zei het al een ignorabele maar de berichtgeving over de FIFA en Sepp Blatter c.s. is blijkbaar niemand ontgaan.

Ik heb hem uitgelegd dat Excelsior toernooien organiseert en deelneemt aan toernooien van bevriende clubs. Toernooien die met veel vrijwilligers worden neergezet door vele uurtjes in een voorbereiding te steken op het moment suprême er ook in de praktijk voor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt en waardoor de jeugd, hun ouders etc een mooie dag beleven. Er ging een wereld voor hem open.

Het zette mij wel aan het denken over bijvoorbeeld de finale van de Rijnmond Cup waarin Excelsior Maassluis Spijkenisse treft op het veld van Xerxes in Rotterdam. Of de beslissingwedstrijd voor een plaats in de topklassen tussen RVVH en Hoek die gespeeld wordt op het terrein van Achilles Veen (wens van RVVH)  terwijl de voorkeur van Hoek ging naar sportpark de Zwaaier in Werkendam. De KNVB hakte de knoop door. De vraag is dan op basis waarvan kiest de “Sepp Blatter” van de KNVB voor Veen?

Op basis waarvan kiest de organisatie van de Rijnmond Cup voor Xerxes?

Ik ga ervan uit dat FIFA-achtige praktijken hier geen rol spelen en dat verenigingen zich op altruïstische gronden aanmelden om gastheer te mogen zijn van finales van toernooien. Mijn collega is daar niet zo zeker van, die ziet thans achter elke boom een leeuw of een beer.

Zaterdag 6 juni is het behalve 71 jaar na dato ook finaledag voor de Cup met de grote oren en finaledag van de Rijnmond Cup. Ik zal langs de lijn staan en de tricolores aanmoedigen want met deze laatste wedstrijd van het seizoen is het tevens het moment om op gepaste wijze afscheid te nemen van John de Wolf en zijn staf en te laten zien dat er in drie maanden veel geleerd is. Kennis die hopelijk beklijft waardoor het seizoen 2015-2016 wat minder hectisch verloopt dan dit seizoen. Dat moet kunnen dat heeft het laatste kwartaal mij geleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *