Verveling zonder voetbal

Sommigen kijken uit naar de zomer. Na een voorjaar dat nauwelijks de naam mocht hebben, qua weer dan. De Tour de France moet dan het hoogtepunt zijn op de vrije zaterdag en zondag. Voor mij dan toch want vele anderen kunnen elke dag op de bank gaan zitten om rond twee uur de tv aan te zetten en zich te laten verpozen door Herbert en Maarten.

Vooral in de kantine op zaterdagmiddag, die door enkele enthousiaste vrijwilligers open wordt gehouden, is het dan goed toeven. Het siert die mannen want de verveling slaat toe.  Zaterdagmiddag loop ik met m’n ziel onder de arm en de gang naar de kantine om een uur of vier is een welkome onderbreking van de ledigheid. Ik kijk daar met veel plezier naar het fietsen omringd door vele kenners.

Nu de eerste week van de Tour erop zit en de renners genieten van een  rustdag.  De etappes  werden er na de eerste hectische dagen niet beter op; dat wil zeggen voor mij als kijker. Toch waren de meningen deze week verdeeld. Ik zat mij gruwelijk te vervelen met Herbert en Maarten; het gekeuvel van de heren neemt af en toe vormen aan waarbij ik spontaan in slaap val. Een soort geluk bij een ongeluk.

Toch bij alle praatprogramma’s in de avond bleek dat ik het af en toe volledig verkeerd had gezien. De deskundigen zeiden dat het leek alsof het saai was. Leek…. Niet was minder waar. Het was een en al hectiek, stress, concentratie en oppassen voor mogelijke valpartijen. Blijkbaar bedriegt de schijn. Het was mij niet opgevallen maar een type coureur als John Dubbeld zal meewarig naar mij kijken en wellicht mompelen “Amateur”.  Wat mij betreft zijn dan slechts de laatste 10 km interessant. Volgens mijn collegae is de ploegentijdrit het toppunt van saaiheid. Toch kan ik daar genieten van de samenwerking binnen de ploegen of het ontbreken daarvan. Hier ligt natuurlijk een analogie met voetballen. Als je daar slechts voor jezelf aan het ballen bent dan schiet het ook niet op.

Deze saaiheid wordt slechts doorbroken door de gesprekken in de kantine tijdens het voetbal loze tijdperk. Maar deze zaterdag niet, de kantine was dicht. Helaas….

Gelukkig gaat het weer beginnen. Op de site heb ik gelezen dat het op het 18 juli weer losbarst en kunnen wij onze helden van Excelsior Maassluis  onder leiding van superheld Niels Redert weer aan het werk zien. Ik hoop dat de mannen de vakantie goed hebben verteerd en de vetpercentages op orde zijn. Ik heb op de sociale media berichten en foto’s gezien waarbij ik denk: “dat wordt afzien de eerste trainingen” Maar wie weet bedriegt ook hier de schijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *