Helaas, ik ben er niet bij maar alvast gefeliciteerd

De Topklasse in dit seizoen een leuke competitie. Dat wij juist dit seizoen mogen debuteren op dit niveau is bijzonder. Bijzonder doordat de vooraf ingeschatte krachtsverhoudingen behoorlijk verstoord zijn. Voor de competitie deed ik op de site van Katwijk mee aan een enquête. Hier werd gevraag naar de eindstand van de Topklasse. De algemene tendens was dat Excelsior Maassluis bij de degradanten zou behoren. Er waren er geloof ik twee waarvan één trainer en ondergetekende die iets positiever waren. Vooral Katwijk werd wederom een hoofdrol toegedacht. Hoe raar kan het lopen. Katwijk kan nog de P/D plaats halen al acht ik de kans daarop miniem maar niet nul. Alles kan dit seizoen.

Vooral de prestaties van Excelsior zijn boven verwachting, althans voor mij. We kunnen natuurlijk aardig voetballen maar vooraf dacht ik dat we het wellicht fysiek af zouden leggen over dertig wedstrijden. Toch staan wij na 29 wedstrijden op plaats 6 en een gedeelde 5e plek is nog mogelijk. Het cliché zegt dat je aan het eind van de competitie op de plaats staat die je verdient. Laten we het daar maar op houden, cliche’s bevatten per definitie een kern van waarheid.

Het seizoen loopt op zijn einde en dat is aan vele ploegen te zien. De wedstrijd afgelopen zaterdag die we in Sneek hebben gespeeld geeft in mijn ogen aan dat de vermoeidheid in de benen zit. Het seizoen is lang geweest na een start in juli tegen Swansea. Voor Sneek geldt het zelfde. In balbezit werd er redelijk gevoetbald, wij speelden iets gemakkelijker maar op het moment dat er geen balbezit is gaat het wat moeizaam. De omschakeling duurt wat langer. Dit is overigens een persoonlijke mening van een stuurman aan wal.

Nog een potje thuis tegen Scheveningen om het seizoen extra glans te geven. Helaas, ik ben niet er niet bij, ik kan deze apotheose niet bijwonen. Ooit droeg ik hare majesteit wapenrok in Suriname. Zo’n diensttijd schept een speciale band en die band wordt elke vijf jaar aangehaald. De vorige keer kon ik er door mij moverende redenen niet bij zijn. Nu ga ik wel ondanks dat de thuiswedstrijd enige aantrekkingskracht uitoefent.
Ik wens de mannen alle succes en feliciteer allen die een rol gespeeld hebben bij dit succesvolle seizoen. Collega Robin wens ik veel plezier in het speakerhokje.

Het enige dat dan nog in de schoot van de toekomst ligt is: “wie wordt speler van het jaar” ik heb een voorkeur(ik heb twee spelers op het oog) maar die ga ik nu nog niet verklappen alhoewel ik een tipje van de sluier op wil lichten. Hij zat ooit bij mijn dochter in de klas…..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *