Een middagje Vlaardingen

Vanmiddag waren Renie Solleveld-Keus en ik op het Vlaardingse Stadhuis om daar de nieuwjaarsreceptie bij te wonen. Een receptie die gecombineerd werd met het afscheid van burgemeester Bert Blase. Twee en een half jaar heeft Bert als interim op voortreffelijke wijze het ambtsketen gedragen en dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.  Dat hij tevens op het persoonlijke vlak iets voor mij en Mrs S is gaan betekenen geeft dit een extra cachet.

In Vlaardingen is het nog steeds usance dat de burgervader en de collegeleden, vergezeld van hun betere helft, in een rijtje opgesteld staan. De Vlaardingers, een aantal Maassluizers, Hoekenees en (eerste) bewoner van Midden Delfland, stellen zich netjes op in een rij en wensen om de beurt de notabelen het allerbeste voor 2017.

Het heeft iets aandoenlijks zo’n rij en het geeft ook mogelijkheden tot leuke gesprekjes. Zo weet ik nu veel meer over het Vlaardingse vulcaan bier. Toch prijs ik Maassluis gelukkig dat wij afscheid hebben genomen van dit fenomeen en het iets informeler doen.

Toespraken zijn er natuurlijk ook. Een combinatie van nieuwjaar- en afscheidstoespraak van burgemeester Bert. Hij had tien wensen voor Vlaardingen. Ik zal hier niet over uitweiden maar een van de wensen ging over de samenwerking met Maassluis en Schiedam. U leest het vast allemaal op vlaardingen24 morgen het is zeker meer dan de moeite waard.

Burgemeester Aboutaleb sprak Bert via een draadloze verbinding toe die op een scherm werd getoond. Uiteraard lovende woorden.

Raadslid Peter Peter Caljé memoreerde een aantal punten die Bert niet zo goed deed. Een ervan was dat hij te breedsprakig was en wat dat betreft is Peter minstens zijn evenknie maar wellicht nog meer. Arnout Hoekstra hield het wat dat betreft een stuk korter en ik zou het met een slogan van deze tijd kunnen zeggen : minder is meer.

s3 s2

Helemaal aan het einde kreeg dochter Stefanie Solleveld het woord. Dat zit zo. Bert wilde als afscheid geen prularia, parafernalia of flessen wijn. Hij heeft een stichting opgericht voor de Vlaardingse kinderen. Een stichting die de wensen van kinderen in vervulling moet laten gaan. Hij heeft een aantal mensen benaderd om in het bestuur van deze stichting plaats te nemen. Deze mensen vormen een doorsnede uit alle lagen van de bevolking. Mijn dochter Stefanie is de eer toegevallen om als voorzitter te mogen fungeren. In dier voege voerde zij het woord om het bestaan van deze stichting KIDSvlaardingen aan den volke kond te doen. http://kidsvlaardingen.nl/nl

Zij kreeg een cheque met een mooi bedrag(5000 euro) en de fractie van de PvdA Vlaardingen overhandigde Bert ook een bedrag van 500 euro.

s4

Het was een nuttige en aangename besteding van 7 januari 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *