(Deel) vertrek wethouder de Vries een win win situatie voor Vlaardingen?

Sommige mensen gaan bridgen op de donderdagavond, anderen gaan een biertje drinken in de kroeg of in de kantine van hun favoriete voetbal club. Ik doe dat ook behalve bridgen dan. Maar af en toe ga ik naar de gemeenteraad van Vlaardingen en veelal betekent dat in vergelijking met de vergaderingen in Maassluis verbazing. Zo ook donderdag 21 januari waarbij ik raadslid Ron Boers met een stofkapje voor de mond zag oefenen voor een rondreis door China. Toch was dat niet eens het gekste in de raadzaal.

Gisterenavond is in de Vlaardingse Gemeenteraad heel lang gedebatteerd over de wens van wethouder de Vries om 20 % minder te gaan werken. Deze 20% gaat hij besteden aan de BV Nederland. Hij is door Bas Eenhoorn gevraagd die, als nationale commissaris digitale overheid, waarschijnlijk tegen een vorstelijk stipendium aan een dood paard aan het trekken is, om als een soort ambassadeur Nederland rond te trekken en het Woord te verkondigen. Bij flikken Rotterdam¬†zijn onderdanen van een commissaris: inspecteur of rechercheur. Niet in dit geval. Ambassadeur dus…. en dat voor 1 dag per week, deze dag wordt flexibel ingezet.

Blijkbaar is er toestemming van de raad voor nodig om iets minder te gaan werken. Ik wist dat niet, hoewel dat ook weer niets zegt.

Wat mij vooral bevreemdde is de manier waarop gedebatteerd werd en het onderwerp zwabberde ook nogal heen en weer. Minder werken of het functioneren van wethouder de Vries. Deze zaken liepen door elkaar. Alle oppositie partijen waren zeer ontevreden over wethouder de Vries, die zijn taak full-time blijkbaar al niet goed uitvoert. Wat moet er van Vlaardingen terecht komen als hij een dag minder gaat werken? In het college heeft men een aantal taken verdeeld en unaniem, althans gisteren in de vergadering, is men van mening dat het goed is.

Vooral de gunfactor voor de Vries en de mogelijke win-win situatie die uit zijn bijbaan zou kunnen ontstaan voor Vlaardingen is intrinsiek ook wat waard.

De oppositie was onvermurwbaar, zo leek het.

In mijn beleving ga je niet mekkeren over een wethouder die minder gaat werken als zijn taken goed worden opgevangen. In mijn beleving dien je een motie van afkeuring of wantrouwen in als je ontevreden bent over zijn functioneren. Slechts twee leden van de oppositie stemden in met het voorstel, 15 waren tegen.

Het gejeremieerd was niet van de lucht en er moesten -zo tegen twee uur ‘s nachts- twee schorsingen aan te pas komen om uiteindelijk het voorstel met 20 voor en15 tegen aan te nemen.

Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat alle opposanten eigenlijk hadden moeten juichen bij dit voorstel. Volgens de woordvoerders van de oppositie deugd er niets van het werk van de Vries.

Ik zou zeggen als hij kwantitatief 20% minder slecht gaat functioneren dan wint Vlaardingen lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *