De breedte zal zich moeten bewijzen

We hebben de startblokken verlaten, een nieuwe start voor selectie en technische staf en supporters natuurlijk. Ik maakte me een beetje zorgen want ploegen als Katwijk, Spakenburg etc. waren al bezig  terwijl ik op Facebook  onze spelers nog -schaars gekleed- zag pootje baden. Ik heb mij voorgenomen gewoon vertrouwen te hebben in de aanpak van Jeroen Rijsdijk, dat vertrouwen heeft ons immers geen windeieren gelegd. Toch knaagt het ergens in mijn achterhoofd dat Kozakken Boys ( wat een geweldige goal maakte ONZE Akkie), Spakenburg en Katwijk al drie wedstrijden in de benen hadden voordat wij aan deel twee van de voorbereiding begonnen. Maar zoals gezegd: hebt ( met een t) vertrouwen in het vakmanschap van onze technische staf.

Doordat ik deze zomer behalve van mijn reces geniet  niet op vakantie kan vanwege mantelzorg, die nogal wat tijd neemt, heb ik toch af en toe tijd over. Dat betekent dat ik ’s avonds af en toe op de fiets spring om getuige te zijn van de training van onze mannen. Dan zie je dat de mannen hard trainen en dat er veel spel patronen geoefend worden. Blijkbaar is alles trainbaar en zoals mijn Sergeant der eerste klasse Schultz mij ooit voorhield: “in de herhaling ligt onze kracht” Er is veel veranderd sinds de jaren 60 en 70 op voetbal gebied. De intensiteit is zoveel groter geworden dan in de tijd dat ik onder trainer Jans speelde. Trainer Jans was een Hagenaar van het zuiverste water en was in het bezit van een A-diploma, destijds het hoogst haalbare. Jans nam niet eens de moeite om zijn lange jas uit te trekken en hield zelfs zijn hoed op. Als ik Jeroen en Barry bezig zie dan zie ik bevlieging. Ook op  het voetbalveld heeft de vooruitgang, noem het innovatie, zijn weg gevonden. De belasting is ook vele malen groter dan in mijn  tijd, dat zie je aan kleine pijntjes en  blessures.

Maar zijn wij klaar voor Staphorst? Ik heb nog m’n twijfels. Hoewel het basisteam nauwelijks veranderd is en er een aantal jongens met potentie zijn bijgekomen. Ook zie je Dean van Ooyen met de week beter worden na zijn lange blessure. Langs de lijn op het trainingsveld is men heel optimistisch, we zijn sterker geworden. In de breedte wordt er dan bij gezegd en ik geloof dat dit waar is. Maar zoals de bakker van het Stoepje op de Maassluise vrijdagmarkt zegt: we kijken over vijf wedstrijden wel en hij is een fanatieke Spakenburg supporter, die ook vindt dat zijn ploeg beter uit de zomer is gekomen.

De wedstrijden tegen Lisse  en RVVH waren wat mij betreft nog niet hartverwarmend maar ik kijk wellicht met andere ogen dan Rijsdijk. Hij laat iedereen spelen en observeert. Dat vele wisselen is niet bevorderlijk voor het veldspel maar onontkoombaar in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Zaterdag moet het maar gebeuren, het tactisch plan zal ongetwijfeld kloppen want ik heb gehoord dat de broodjes Bal in Staphorst van prima kwaliteit zijn, het spel van Staphorst is dus geanalyseerd.

Ik ben benieuwd naar de eerste basis elf maar ik kan mij zo voorstellen dat dit niet de basis elf is die Jeroen in zijn dromen voor zich ziet.

De breedte zal zich moeten bewijzen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *